AKVARISTIKA

Akvaristika je izuzetan hobi koji čoveku pruža poseban doživljaj, radost i relaksaciju. Profesionalno opremljen i urađen akvarijum donosi deo prirode u Vašem ambijentu.

Naučno je dokazano da je akvarijum pogodan i iz mnogih zdrastvenih razloga, a jedan od njih je i da umiruje (pozitivno utiče na krvni pritisak).

Pre nego što se odlučite da uđete u svet akvaristike, mi smo tu da Vas posavetujemo oko samog oblika, veličine, kao i samog mesta gde bi on bio postavljen.


ODRŽAVANJE AKVARIJUMA

Redovno održavanje akvarijuma obezbeđuje zdrav život biljnom i životinjskom svetu.

Održavanje akvarijuma podrazumeva redovnu (jednom mesecno) zamenu trećine vode, pranje dela filtera koji vrši mehaničku filtraciju. Ukoliko Vam obaveze ne dozvoljavaju da se posvetite vašem akvarijumu, mi smo tu da dođemo i učinimo da vaš akvarijum uvek izgleda lepo i čisto.

Održavanje akvarijuma podrazumeva:

- zamena dela vode

- čišćenje filera

- uklanjanje algi sa stakla i 3D pozadine

- sipanje svih potrebnih sredstava za zdravlje riba i bilja

- dodavanje prihrane za bilje

- uklanjanje kamenca sa podstakla i pri tome ostaviti sve iza sebe čisto i suvo

Samo redovno održavanje akvarijuma osigurava dug i zdrav život vaših ljubimaca!


RIBICE KAO KUĆNI LJUBIMAC I OBAVEZA DETETA

Veoma je važno da dete od malih nogu stekne radne navike, a ribicu za razliku od ostalih kućnih ljubimaca ne ostavljaju dlake i perje.

Samim tim što dete ima obavezu ujutru da nahrani ribice, predstavlja i idealnu priliku da stekne neku obavezu (radnu naviku).